Άγιος Γεώργιος Λιχάδας


Άγιος Γεώργιος Λιχάδας μικρό ήσυχο ψαροχώρι με πανέμορφες παράλιες στις βορειοδυτικές ακτές της Εύβοιας, απέναντι από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Ιστορικά το χωριό δημιουργήθηκε τον 19o αιώνα, αρχικά τα λιγοστά σπίτια ήταν χώρος για εκείνους που ήθελαν να αποτραβηχτούν από τον κόσμο. Πολλοί κάτοικοι τις Λιχάδας άφησαν την πανοραμική θέση του χωριού, για την παραλία του Αγίου Γεωργίου. Το μικρό φυσικό λιμανάκι πρόσφερε ασφάλεια στους ψαράδες στην κακοκαιρία αλλά και χώρο για ξεκούραση. Έτσι το μικρό ψαροχώρι στο πέρασμα των δεκαετιών, άρχισε να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται ειδικά μετά την δεκαετία του 1970.

Σήμερα ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδας έχει μεταβληθεί σε ιδανικό τόπο παραθερισμού, με το γραφικό ψαρολίμανο να του δίνει ξεχωριστό τόνο. Πανέμορφες παραλίες συναντά ο επισκέπτης κατά μήκος της ακτογραμμής πριν και μετά τον Άγιο Γεώργιο, Χρυσή Ακτή, Ασκαλωσιά, Νιο πηγάδι, Κόκκινα, Κάβο, Αχινοτόπια, Βασιλίνα, Αγαπητό και Αϊ Βλάσση. Τα νότια παράλια από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι τα Γιάλτρα θεωρούνται από τα ομορφότερα της Ελλάδας, αφού η πυκνή βλάστηση, που φτάνει μέχρι το κύμα, τα κάνει να μοιάζουν με τροπικά νησιά. Το όνομα του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας οφείλεται στον ομώνυμο ναό, ο οποίος είναι χτισμένος σε θεμέλια ενός παλαιού Ασκητηρίου.

Στον Άγιο Γεώργιο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί πορθμείο από το όποιο κατά περιόδους εκτελούνται δρομολόγια με φεριμπότ από και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Επίσης στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου, θα βρείτε και το καραβάκι για να σας μεταφέρει στα Λιχαδονήσια(δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά μόνο την καλοκαιρινή περίοδο).

Αξιοθέατα πολλά και όλα φυσικά, αξίζει να επισκεφτείτε τα Λιχαδονήσια, την περιοχή Κάβος, την παραλία Βασιλίνα, με τον φάρο, καθώς και το χωριό Λιχάδα με την πανοραμική θέα.

Άγιος Γεώργιος Λιχάδας, ιδανικός τόπος παραθερισμού στην Βόρεια Εύβοια.

Πως θα πάτε, στο δρόμο που ενώνει τα Λουτρά Αιδηψού με την Ιστιαία θα βρείτε την έξοδο που οδηγεί στην χερσόνησο της Λιχάδας. Όταν περάσετε την Αιδηψό αριστερά του δρόμου βρίσκεται η έξοδος και ο δρόμος που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας. Η διαδρομή μοναδική με υπέροχα τοπία εναλλαγής πράσινου και γαλάζιου, στην πορεία θα περάσετε μέσα από τα Γιάλτρα, την παραλία μπάνια, και μετά από λίγα χιλιόμετρα φτάνετε.

Αποστάσεις: ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδας είναι 11,8 χιλιόμετρα μακριά από τα Γιάλτρα, 27 χιλιόμετρα από τα Λουτρά Αιδηψού, και 42 χιλιόμετρα από την Ιστιαία. Η απόσταση από τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, μέχρι την Λίμνη είναι 58 χιλιόμετρα, μέσω Λουτρά Αιδηψού, και 135 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, μέσω Λουτρά Αιδηψού, Λίμνης.
Άγιος Γεώργιος ΛιχάδαςΆγιος Γεώργιος Λιχάδας ΛιμάνιΆγιος Γεώργιος Λιχάδας ΛιμάνιΆγιος Γεώργιος Λιχάδας ΠαραλίαΆγιος Γεώργιος ΛιχάδαςΆγιος Γεώργιος ΛιχάδαςΆγιος Γεώργιος ΛιχάδαςΠαραλία Χρυσή Ακτή Γρεγολίμανο Άγιος Γεώργιος Λιχάδα