Ήλια


Τα Ήλια, είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι, που δημιουργήθηκε τα τελευταία 70 χρόνια περίπου και όπως λέγεται, πήρε το όνομα του από τον ναό του Ηλίου Απόλλωνα (μαντείο Σελινουντίου Απόλλωνα) που ήταν κτισμένος στο όρος Τελέθριον.

Το χωριό διαθέτει πάρα πολύ όμορφη παραλία με πεντακάθαρη θάλασσα, επίσης υπάρχει πηγή με ιαματικό νερό. Η ηρεμία και το γαλάζιο του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα Ήλια. Ακριβώς πάνω από το χωριό, σε ύψος 450 μέτρα, επί του Βαλαντίου Όρους, με θαυμάσια θέα προς το βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, είναι κτισμένη η γυναικεία Μονή Αγίου Γεωργίου Ήλιων. Στην είσοδο του χωρίου υπάρχει δρόμος που οδηγεί στη Μονή.

Πως θα πάτε, τα Ήλια βρίσκονται σε απόσταση 8 χιλιόμετρα περίπου νότια από τα Λουτρά Αιδηψού, στους πρόποδες του όρους Τελέθριου, στη διαδρομή με κατεύθυνση προς την Λίμνη. Και 107 χιλιόμετρα μακριά από τη Xαλκίδα μέσω Λίμνης, Ροβιές.

ΉλιαΉλια Εύβοιας.Ήλια ΠαραλίαΉλια Εύβοιας Παραλία.Ήλια Αιδηψού Άγιος ΙωάννηςΉλια Αιδηψού ΛιμάνιΉλια ΑιδηψούΉλια Αιδηψού Ιαματική Πηγή Στην Παραλία.