Διαδρομές


Διαδρομές. Η φυσική διαμόρφωση της βόρειας Εύβοιας, με την πλούσια βλάστηση και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά προσφέρεται για εκδρομές και εξορμήσεις όλο τον χρόνο. Εύκολη στην πρόσβαση στο κέντρο της Ελλάδας για εναλλακτικό τουρισμό χειμώνα η καλοκαίρι.

Μέσα από αυτή την σελίδα, σας προτείνουμε σημεία εκκίνησης, υπέροχες διαδρομές δημοφιλή χωριά και περιοχές.

Προκόπι – Πήλι – Βλαχιά – Σαρακήνικο, απόσταση 25 χιλιόμετρα. Μια διαδρομή στο μεγαλύτερο μήκος πάνω από τις ανατολικές ακτές, της βόρειας Εύβοιας μεταξύ, βουνού και θάλασσας, με σπάνια μοναδική ομορφιά. Προτεινόμενη εποχή το καλοκαίρι σε συνδυασμό με μπάνιο, σε μικρές παραλίες με πεντακάθαρα νερά και άμμο. Αξιόλογο σημείο το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην παραλία του χωριού Πήλι.

Προκόπι – Δαφνούσα – Τρούπι – Καλύβια – Σπαθάρι – Μετόχι – Κήρινθος, απόσταση 21 χιλιόμετρα. Λόφοι, μικρά ποταμάκια, καταπράσινες πλαγιές, πηγές με γάργαρα νερά, και ο εύφορος κάμπος, που σχηματίζεται από τον Νηλέα και τον παραπόταμο του, δημιουργούν μια μαγευτική διαδρομή. Σε αυτό το κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει πόσο απλόχερα η φύση την έχει προικίσει. Επίσης μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και να περπατήσετε στα μονοπάτια του Όρους Καντήλι. Από την κορυφή να δείτε όλη την βόρειο κεντρική Εύβοια την θάλασσα του Ευβοϊκού και το Αιγαίο. Προτείνεται για όλες τις εποχές του χρόνου.

Παραλία Αγίας Άννας  – παραλία Αχλάδι – παραλία Κοτσικιά, διαδρομή 14,3 χιλιόμετρα. Προτεινόμενη καλοκαιρινή διαδρομή στην οποία συναντάμε μικρές και μεγάλες παράλιες με γαλαζοπράσινα νερά που εντυπωσιάζουν με την μοναδική ομορφιά τους.

Λίμνη – Κατούνια – Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, απόσταση 9 χιλιόμετρα. Συνδυασμός με επίσκεψη στο μοναστήρι με θέα τις καταπράσινες πλαγιές του όρους Καντήλι, και παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Διαδρομή προτεινόμενη για όλο τον χρόνο.

Λίμνη – Ροβιές – Δαμιά – Καλαμούδι – Δρυμώνα – καταρράκτες Δρυμώνα, απόσταση 25 χιλιόμετρα. Μια διαδρομή που ενώνει την όμορφη Λίμνη, με το μοναδικό δάσος στην περιοχή του Δρυμώνα. Επίσης και την επίσκεψη στο μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ. Διαδρομή προτεινόμενη για όλο τον χρόνο.

Λουτρά Αιδηψού – Αιδηψός – Πολύλοφος Αιδηψού – Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλιών, απόσταση 14,7 χιλιόμετρα, τα 3 χιλιόμετρα πριν το μοναστήρι χωματόδρομος σε πολύ καλή κατάσταση. Αξιόλογο σημείο εκτός από το μοναστήρι, το εκκλησάκι της Παναγίας στο χωριό Πολύλοφος, καθώς και η θέα που θα εντυπωσιάσει  τον κάθε επισκέπτη. Διαδρομή προτεινομένη για όλο τον χρόνο.

Λουτρά Αιδηψού – Αιδηψός – Γιάλτρα – Άγιος Γεώργιος Λιχάδας, παραλία Κάβος, φάρος Βασιλίνας, απόσταση 37 χιλιόμετρα. Ο δρόμος θα σας οδηγήσει σε έναν από τους παραδοσιακούς φάρους κατασκευασμένος το 1892. Επίσης και στα φημισμένα Λιχάδονησια. Η διαδρομή περνά μέσα από περιοχές μοναδικού κάλους, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, λόφοι, πλαγιές με πλούσια βλάστηση να φτάνει μέχρι την θάλασσα. Προτεινόμενη εποχή επίσκεψης άνοιξη μέχρι φθινόπωρο.

Ιστιαία – Καμάρια – Καματριάδες – Γαλατσάδες, απόσταση 9,5 χιλιόμετρα. Μια διαδρομή σε ορεινά χωριά με κατάληξη στο Όρος Τελέθριο, για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Διαδρομή προτεινόμενη για όλο τον χρόνο.

Ιστιαία – Βουτάς – Κοκκινομηλιά – καταρράκτες Δρυμώνα – μοναστήρι  Όσιου Δαυίδ, απόσταση 29 χιλιόμετρα περίπου. Με αφετηρία την Ιστιαία, διαδρομή που περιλαμβάνει, λόφους, οροπέδια, καταρράκτες, με κατάληξη τους πρόποδες του Ξηρού όρους, και Καβαλάρη. Διαδρομή προτεινόμενη για όλο τον χρόνο.

Πευκί – Αρτεμίσιο – Γούβες  – Αγριοβότανο – Ελληνικά – Βασιλικά, παράλια Ψαροπούλι, συνολικό μήκος απόστασης 25,5 χιλιόμετρα περίπου. Σε αυτή την διαδρομή συναντάμε δημοφιλής καλοκαιρινούς προορισμούς, της ανατολικής πλευράς της βόρειας Εύβοιας. Προτεινόμενη διαδρομή από την άνοιξη έως φθινόπωρο.