Καλαμούδι


Καλαμούδι, ένα από τα τέσσερα μικρά χωριά που βρίσκεται επάνω στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ, και τους καταρράκτες Δρυμώνα. Κτισμένο σε πλαγιά σε υψόμετρο 400 μέτρων περίπου, στους πρόποδες του Όρους Καβαλάρης η κύρια ασχολία των κάτοικων είναι η κτηνοτροφία.

Ιστορικά το χωριό δημιουργήθηκε την εποχή της τουρκοκρατίας όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. Αν και υπάρχουν πολλά αρχαία ευρήματα στην γύρω περιοχή δεν έχουμε αναφορές για οικισμούς η πολιτισμούς. Σήμερα το χωριό διατηρεί θα λέγαμε τον παραδοσιακό ρυθμό του, συμβαδίζοντας με την εξέλιξη. Έχει 4 χιλιόμετρα περίπου απόσταση απο το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ, και 7 χιλιόμετρα από τους καταρράκτες Δρυμώνα και λόγω αυτού καθημερινά από εδώ περνάει μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Το χαρακτηριστικό του Καλαμούδι είναι η πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά, και το δροσερό κλήμα την εποχή του καλοκαιριού.

Πως θα πάτε, υπάρχουν οι εξής τρόποι για να φτάσει κάποιος ανάλογα με την διαδρομή την όποια ακόλουθη, από την Χαλκίδα μέσω Λίμνης, για την διαδρομή από την Ιστιαία μέσω Βουτά, Παλαιοχώρι, και από τα Λουτρά Αιδηψού μέσω Ήλια.

Αποστάσεις: Λίμνη 19,3 χιλιόμετρα μέσω Ροβιές, από την Αγία Άννα 27 χιλιόμετρα μέσω Κερασιάς. Η απόσταση από την Ιστιαία 30 χιλιόμετρα, μέσω Βουτά, Παλαιοχώρι, Δαμιά, ενώ από την Λουτρόπολη της  Αιδηψού 29 χιλιόμετρα μέσω Ήλια, διασταύρωση Ροβιών, και η απόσταση από την Χαλκίδα 98 χιλιόμετρα μέσω Λίμνη Ροβιές, Δαμιά.

Καλαμούδι ΕυβοίαςΚαλαμούδιΚαλαμούδι Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. ΚαλαμούδιΚαλαμούδι Εύβοια