Κεφάλες Ασμηνίου


Οι Κεφάλες Ασμηνίου είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, βρίσκεται επάνω στο δρόμο που ενώνει την Ιστιαία, με τα Βασιλικά, σε απόσταση 6,8 χιλιομέτρων περίπου από την Ιστιαία, ένα χιλιόμετρο πριν το Ασμήνιο. Για την ονομασία του, υπάρχουν δυο απόψεις, η μια ότι προέρχεται από τη ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Και η δεύτερη επειδή βρεθήκαν στην περιοχή οστά υπερφυσικών κεφάλων. Εκείνο που κάνει να ξεχωρίζει είναι το γαλάζιο της θάλασσας, και οι δροσεροί άνεμοι του καλοκαιριού από το Αιγαίο Πέλαγος.

Σημείο ενδιαφέροντος είναι το εκκλησάκι του Όσιου Δαυίδ, και της Αγίας Ελένης, στον προαύλιο χώρο, οι ντόπιοι κάτοικοι, έχουν φτιάξει αναπαραστάσεις από τη ζωή του Χριστού, και χώρο να παίζουν τα παιδιά. Το εκκλησάκι της Αγίας Ελένης βρίσκετε μέσα σε δάσος, από πλατάνια μετά από την ωραία διαμόρφωση του δίνει έναν διαφορετικό τόνο στην περιοχή.

Κεφάλες Ασμηνίου Βόρεια ΕύβοιαΚεφάλες Ασμηνίου ΕύβοιαΚεφάλες Ασμηνίου Βόρειας ΕύβοιαςΌσιος Δαυίδ Κεφάλες ΑσμηνίουΑγία Ελένη Κεφάλες ΑσμηνίουΚεφάλες Ασμηνίου Παραλία Κεφάλες Ασμηνίου Παραλία. Ανοιχτά της θάλασσας βλέπουμε το χώρο που έγινε η ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.χ.Παραλία Μηλέα Κεφάλες ΑσμηνίουΠαραλία Μηλέα Κεφάλες Ασμηνίου