Κρύα Βρύση


Κρύα Βρύση, μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, με μια αμμουδερή ακρογιαλιά που βρέχεται από τα αιγαιοπελαγίτικα κύματα.
Ο μικρός οικισμός αποτελεί κατά κάποιο τρόπο επίνειο της Κηρίνθου, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα εξελισσόμενο παραθεριστικό θέρετρο. Η μεγάλη παραλία και τα δροσερά μελτέμια του Αιγαίου την καθιστούν μια προκλητική πλαζ για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της περιοχής.

Η Κρύα Βρύση είναι ένας νεοσύστατος οικισμός, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα πολύ πλούσιο φυσικό τοπίο και μια πανέμορφη θάλασσα. Η ιστορία του ταυτίζεται με μια από της σημαντικότερες πόλεις της Εύβοιας την αρχαία Κήρινθο. Η λαμπρή ευβοϊκή πόλη εκτεινόταν νότια, νοτιοδυτικά της σημερινής παραλίας.

Πως θα πάτε, έξω από το χωριό Κήρινθος(Σκυλόγιαννη) μετά τη γέφυρα του πόταμου Νήλεα, στην διαδρομή από την Χαλκίδα στην δεξιά πλευρά, θα συναντήσετε την έξοδο και τον δρόμο που οδηγεί στην Κρύα Βρύση.

Αποστάσεις: από την Κήρινθο 5,5 χιλιόμετρα, από την Ιστιαία 57 χιλιόμετρα, μέσω Λίμνης Ροβιές, Βουτά, και από τα Λουτρά Αιδηψού 54 χιλιόμετρα, μέσω των χωριών Λίμνης, Ροβιές, Ήλια. Από την Χαλκίδα μέχρι την Κρύα Βρύση, η απόσταση είναι 64 χιλιόμετρα.

Κρύα Βρύση Κηρίνθου.Κρύα Βρύση Κηρίνθου. Κρύα Βρύση Κηρίνθου. Κρύα Βρύση Κηρίνθου.Παραλία Κρύα Βρύση, Βόρεια Εύβοια.Κρύα Βρύση Κηρίνθου.Κρύα Βρύση Κηρίνθου, Άγιος Νικόλαος.Κρύα Βρύση Κηρίνθου.   Κρύα Βρύση Κηρίνθου.