Κυπαρίσσι


Κυπαρίσσι, είναι ένα μικρό χωριό κτισμένο σε υψόμετρο 210 μέτρων περίπου στους πρόποδες του Όρους Τελέθριου, περιτριγυρισμένο από δάσος με πεύκα. Ακούγοντας το όνομα του στο νου έρχεται το δέντρο κυπαρίσσι από το οποίο και προέρχεται.

Ιστορικά για το χωριό δεν υπάρχουν πολλές αναφορές, ούτε και έχουν βρεθεί σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην γύρω περιοχή. Για την δημιουργία του υπολογίζεται πριν το τέλος του 18ου αιώνα μετά την απελευθέρωση από τους τούρκους. Συμφώνα με μαρτυρίες μετά από μεγάλο σεισμό που έγινε το 1894 κάτοικοι από κοντινό οικισμό που καταστράφηκε, ήρθαν εδώ και έφτιαξαν τα σπίτια τους.

Σήμερα οι κάτοικοι του έχουν σαν κύρια ασχολία την καλλιέργεια των χωραφιών, την κτηνοτροφία, αλλά και την υλοτομία στο πλούσιο δάσος της περιοχής. Αξιοσημείωτο για την περιοχή λόφοι με την πυκνή βλάστηση, καθώς και οι μικροί χείμαρροι στην διαδρομή προς τον οικισμό.

Πως θα πάτε, το Κυπαρίσσι, βρίσκεται κοντά στο χωριό Βουτά, και η διασταύρωση που οδηγεί την συναντάμε δεξιά, μόλις περάσουμε το χωριό με κατεύθυνση την Χαλκίδα.

Αποστάσεις: από τον Βουτά 1,75 χιλιόμετρα, από την Ιστιαία 8,7 χιλιόμετρα μέσω Καμάρια. Από τα Λουτρά Αιδηψού 28 χιλιόμετρα μέσω περιφερειακού Ιστιαίας, Βουτά. Από την Λίμνη 27 χιλιόμετρα μέσω Ροβιές, και από την Χαλκίδα 105 χιλιόμετρα μέσω Λίμνης.

Κυπαρίσσι Βόρεια ΕύβοιαΚυπαρίσσι Βόρεια ΕύβοιαΚυπαρίσσιΚυπαρίσσιΚυπαρίσσι Εκκλησία Πέτρου Και Παύλου.