Πευκί


Το Πευκί είναι παραθαλάσσιο θέρετρο, που συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των πεύκων, από τα όποια έχει πάρει και το όνομα του.
Με μία αρκετά μεγάλη σε μήκος παραλία (4 χιλιόμετρα περίπου) που είναι αρκετά δημοφιλής. Στην πλαζ και στη θάλασσα υπάρχουν βότσαλα, και ψιλή άμμο. Εδώ θα ζήσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα βλέποντας τον ήλιο να καθρεφτίζεται στη θάλασσα, χρωματίζοντας την, με φανταστικές αποχρώσεις.

Το Πευκί θεωρείται ιδανικός προορισμός για κάθε επισκέπτη, ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν οικογενειακές διακοπές. Παρέχει την δυνατότητα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και δραστηριότητας στη φύση. Υπάρχουν ταβέρνες-εστιατόρια-ουζερί, καφετέριες και μπαρ, εμπορικά καταστήματα, mini markets, φούρνος, φαρμακεία, κέντρο τύπου. Τα παιδιά σας μπορούν να παίζουν στις παιδικές χαρές, κατά το μήκος της παραλίας, σε Luna park. Πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, διοργανώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Πευκί αναπτύχτηκε μετά την δεκαετία του 1960. Αρχικά τα πρώτα σπίτια ήταν ψαράδων της περιοχής ενώ το έδαφος ήταν ελώδης και τα πεύκα διἀσπαρτα μέχρι την παραλία. Θρύλοι των κατοίκων λένε ότι σε λόφο κοντά στο Πευκί ήταν ο ναός της θεάς Άρτεμις. Ανοιχτά στην θάλασσα όπως και όλη η περιοχή του Αρτεμισίου ήταν ο χώρος που αναπτύχτηκε η ιστορική ναυμαχία μεταξύ ελλήνων και Περσών, γνωστή ως η ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Αξιοθέατα, εξορμήσεις, εκδρομές.
Η θέση που βρίσκεται το Πευκί προσφέρεται και για εξορμήσεις στις κοντινές ανατολικές παραλίες του Αγίου Νικολάου Ελληνικών, Ψαροπούλι Βασιλικά και λίγο μακριά στην παραλία της Αγία Άννας, Ενώ προς τα δυτικά την παραλία Καναταδικά, Τσοκαΐτη, σε αρκετά μεγάλη απόσταση ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδας και τα Λιχαδονήσια. Ημερήσιες εκδρομές στα μοναστήρια της περιοχής( Όσιος Δαυίδ, Μονή Γαλατάκη, Άγιος Γεώργιος Ήλιων), αλλά και στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας Ντινιούς με την παραδεισένια κοιλάδα. Στους υπέροχους καταρράκτες Δρυμώνα, Παπάδων, και Μηλιές. Μια επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Παλαιοντολογικών Ευρημάτων Κερασιάς με εκθέματα πάνω από 6 εκατομμύριων χρόνων. Στον Πύργο του Δροσίνη στις Γούβες, που επισκευαστικέ και λειτούργει σαν Μουσείο, τα εγκαταλειμμένα οχυρά Γουβών Μεταξά, έργα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Επίσης να κάνετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα στην κοσμοπολιτική Σκιάθο. Μια κοντινή βόλτα στην ιστορική Ιστιαία μια πόλη με ηλικία πάνω από 2000 χρονιά, όπου μπορείτε να κάνετε όλα τα ψώνια σας και πληρωμές.
Πευκί, ζήστε την μαγεία του καλοκαιριού μέσα από ένα μοναδικό δειλινό στην Βόρεια Εύβοια.

Πως θα πάτε: Με αφετηρία το κέντρο της Ιστιαίας ακλουθούμε την κατεύθυνση για τα χωριά Ασμήνιο Αρτεμίσιο. Ενώ για όσους έρχονται από την Χαλκίδα ο πιο σύντομος δρόμος είναι μέσω τα χωριά Αγία Άννα, Παπάδες, Βασιλικά, Αγριοβότανο.

Αποστάσεις: Από την Ιστιαία 10 χιλιόμετρα, από τον Αγιόκαμπο 22,5 χιλιόμετρα, και 31 χιλιόμετρα από τα Λουτρά Αιδηψού. Από το Πευκί για την Λίμνη η απόσταση είναι 44 χιλιόμετρα μέσω Ιστιαίας, Βουτά, Ροβιές, και 43 χιλιόμετρα από την Αγία Άννα μέσω Παπάδες, Βασιλικά. Από την Χαλκίδα 114 χιλιόμετρα μέσω Βασιλικά, Αγία Άννα.

Πευκί Βόρεια Εύβοια λήψη από ψηλά.Πευκί δυτική πλευρά.Πευκί ανατολική πλευρά.Πευκί Βόρεια ΕύβοιαΠευκί Βόρεια Εύβοια λιμάνι.Πευκί Εύβοιας παραλία.Πευκί Εύβοια παραλιακός δρόμος, πεζόδρομος.Πευκί Εύβοιας παραλία.Πευκί Βόρειας Εύβοιας παραλία.Πευκί Εύβοιας Δειλινό.Πευκί Βόρεια Εύβοια Ηλιοβασίλεμα.