Πολιτιστικές εκδηλώσεις


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Βόρεια Εύβοια. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται στην βόρεια Εύβοια, μία έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, που σκοπό έχει τη διαμόρφωση ποιοτικών και δημιουργικών πολιτισμικών αξιών, την προβολή της λαϊκής παράδοσης, τέχνης και πολιτισμού, καθώς και την καλλιέργεια του πνευματικού και καλλιτεχνικού επιπέδου της περιοχής.

Πρόκειται για μία οργανωμένη συλλογική προσπάθεια πολλών φορέων, με δυναμικό και ενεργητικό χαρακτήρα, με αδιάλειπτη πολιτιστική και καλλιτεχνική προσφορά στην κοινωνία της Εύβοιας.

Η συνεχιζόμενη αυτή πολιτιστική παρουσία και ενασχόληση πολλών ανθρώπων με τα γράμματα, τις τέχνες και την παράδοση, δημιούργησε σήμερα αξιόλογους χώρους πολιτισμού. Οι χώροι αυτοί είναι πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα, μουσικοχορευτικοί σύλλογοι, εκθεσιακοί χώροι και καλλιτεχνικά εργαστήρια, μουσεία και μουσειακές συλλογές, βιβλιοθήκες.

Εκτός από τις μόνιμες εστίες πολιτιστικής ενασχόλησης και δημιουργίας, διακρίνονται και τα μεγάλα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα, που διοργανώνονται σχεδόν όλο τον χρόνο. Σ αυτά περιλαμβάνονται εκδηλώσεις όπως: εκθέσεις ζωγραφικής, φεστιβάλ, συναυλίες, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις. Σημαντικές, επίσης, δραστηριότητες αποτελούν: η αναβίωση της λαϊκής παράδοσης, το παραδοσιακό πανηγύρι, ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, τα έθιμα(πιπεριά, καμήλα, Κλήδονα, κ.α.).

Σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας λειτουργούν πολιτιστικοί μορφωτικοί σύλλογοι, που οι στόχοι τους έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την πολιτιστική δημιουργία.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού τους συλλόγους: Ιστιαίας, Ωρεών, Αγίου Αιδηψού, Μαντουδίου, Αγίας Άννας, Κηρίνθου, Λίμνης, Ροβιών, Κεράμειας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια ΕύβοιαΠολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου έθιμο της «Πιπεριάς.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωρεών Σεμινάριο παραδοσιακών χορών.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικό Νηλεύς Αγίας ΆνναςΧορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΜαντουδίουΠολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΜαντουδίουΠολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικός Όμιλος - Το Λύμνι.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου(Πάντερμος)Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικό Νηλεύς Αγίας Άννας.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου(Αερόστατο).Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικός Όμιλος - Το Λύμνι.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Συλλόγου Κηρίνθου βραβείο 2014Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράμειας Εκδήλωση ΧειροτεχνίαςΠολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικός Όμιλος Ροβιών.Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην βόρεια Εύβοια: Χορευτικός Όμιλος - Το Λύμνι.