Τσοκαΐτη Ιστιαίας


Τσοκαΐτη Ιστιαίας, είναι ένας νέος παραθεριστικός οικισμός, καθώς άρχισε να οικοδομείτε μέσα στην δεκαετία του 1970. Γεωγραφικά βρίσκεται δυτικά της Ιστιαίας, δίπλα σε έναν από τους δυο υδροβιότοπους, της Βόρειας Εύβοιας το μικρό Λιβάρι.

Αριστερά του οικισμού Τσοκαΐτη Ιστιαίας βρίσκεται το χωριό Ωρεοί, και δεξιά ο οικισμός Κανατάδικα. Απέναντι βλέπουμε της ακτές της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, και την είσοδο του Παγασητικού κόλπου

Τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, το ψιλό βότσαλο και η άμμος, σε συνδυασμό με την φυσική ομορφιά, είναι ο πόλος έλξης για την δημιουργία εξοχικών κατοικιών.

Η παράλια Τσοκαΐτη είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς στην περιοχή για τους καλοκαιρινούς μήνες, εδώ μπορείτε να βρείτε τον ατομικό σας χώρο για μπάνιο, αλλά και οργανωμένο με ξαπλώστρες.

Πως θα πάτε, υπάρχουν δυο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για τον οικισμό Τσοκαΐτη Ιστιαίας. Η πρώτη είναι από το λιμάνι των Ωρεών, με αφετηρία το γραφείο του λιμεναρχείου, ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο, μετά από 2,8 χιλιόμετρα διαδρομής περίπου φτάνουμε.

Η δεύτερη διαδρομή από την Ιστιαία, ξεκινάμε από την πλατεία στο κέντρο της πόλης, με κατευθυνση τον οικισμό Άγιος Παντελεήμων(Τσιφλίκι), εκεί υπάρχει η πινακίδα για τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε, συνολική απόσταση της διαδρομής 6 χιλιόμετρα.

Αποστάσεις: από τα λουτρά Αιδηψού η απόσταση είναι 17 χιλιόμετρα μέσω Ωρεών, και από χωριό Άγια Άννα η απόσταση είναι 43 χιλιόμετρα μέσω των χωριών, Κερασιάς, Βουτά, Ιστιαία. Ενώ από την Χαλκίδα η απόσταση είναι 118 χιλιόμετρα μέσω των χωριών, Λίμνης, Ροβιές, Βουτά, Ιστιαία.

Τσοκαΐτη Ιστιαίας, λήψη από ψηλά. Τσοκαΐτη ΙστιαίαςΤσοκαΐτη ΙστιαίαςΤσοκαΐτη ΙστιαίαςΤσοκαΐτη ΙστιαίαςΤσοκαΐτη ΙστιαίαςΤσοκαΐτη ΙστιαίαςΤσοκαΐτη Ιστιαίας