Πολύλοφος Αιδηψού


Ο Πολύλοφος Αιδηψού μικρό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρα.  Η πυκνή βλάστηση και όλες οι ομορφιές του βουνού Θα μαγέψουν τον επισκέπτη. Ενώ η θέα του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, τα Λουτρά Αιδηψού, το χωριό Αιδηψός, και του κόλπου των Γιάλτρων, εντυπωσιάζει. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία. Πότε δημιουργήθηκε ο οικισμός δεν υπάρχουν αναφορές, το πιο πιθανό είναι να έγινε από κτηνοτρόφους που ήθελαν να βρίσκονται κοντά στο κοπάδια.

Το παλιότερο όνομα του χωριού ήταν Γουργουβίτσα η Γοργοβίτσα, το όποιο αντικαταστάθηκε το 1955 με το σημερινό όνομα. Πολύ κοντά στον Πολύλοφο, σε απόσταση 3 χιλιόμετρων βρίσκεται η Μονή του Αγίου Γεωργίου Ήλιων.

Πως θα πάτε, στο κέντρο του χωριού Αιδηψός υπάρχει η διασταύρωση για τον δρόμο που οδηγεί στον Πολύλοφο η απόσταση 8,5 χιλιόμετρα. Δρόμος που οδηγεί στον Πολύλοφο Αιδηψου υπάρχει και στο χωριό Ήλια η απόσταση 5 χιλιόμετρα.

Πολύλοφος Αιδηψού - ΓουργουβίτσαΠολύλοφος Αιδηψού - ΓουργουβίτσαΠολύλοφος ΑιδηψούΠολύλοφος Αιδηψού - ΓουργουβίτσαΠολύλοφος Αιδηψού - ΓουργουβίτσαΠολύλοφος Αιδηψού - ΓουργουβίτσαΠολύλοφος Αιδηψού Παλιά Εκκλησία Παναγίας